HOOGTIJ#45

Tijdens Hoogtij#45 presenteert Noordwal 117 het nieuw werk van vier Haagse kunstenaars: Rixt de Boer, Gaby Felten, Wen Chin Fu en Farah Rahman.

Rixt de Boer en Gaby Felten laten beiden autonoom werk zien met het doel een dialoog tussen de werken te laten ontstaan vanuit de kijkers blik. 

Gaby Felten (1981) - performance, video en installatie kunstenaar, heeft in 9 verschillende landen en op 3 continenten gewoond. De tijdelijke aard van wonen op verschillende plekken heeft een grote invloed op haar kunstenaarschap gehad. Arbeid, de invloed daarvan op de menselijke identiteit en vervreemding zijn thema’s die steeds terugkomen in haar werk. Felten werkt met het beeld van een LED bord dat vaak gebruikt wordt om een winkel of commerciĆ«le plek aan te geven. Ze combineert de LED beelden met foto’s die door een alpinist zijn genomen in de jaren ‘60.

Foto: Gaby Felten

Rixt de Boer (1992) werkt met verschillende media zoals fotografie, video en installaties. In haar werk onderzoekt ze de grens tussen het twee- en driedimensionale. Centraal in haar werk staat vaak de culturele en symbolische waarde van objecten of gegevens uit het dagelijkse leven en hoe deze een rol spelen in de collectieve geheugens. Terugkerende thema’s zijn geschiedenis, gewoontes en sporen.Wen Chin Fu (Installatie, mixed media/interdisciplinair & performance kunstenaar) en Farah Rahman (media, mixed media/interdisciplinair & performance kunstenaar) presenteren een experiment met suiker en een film projector: Sarkagraphy. Een combinatie van geur en beeld. Sinds 2015 experimenteert en onderzoekt Wen Chin verschillende aspecten en van suiker.
Sarkagraphy, door Farah Rahman en Wen Chin Fu
  
Farah is voornamelijk geĆÆnteresseerd in de deconstructie van analoge media. Het materiaal wordt bewerkt & verwerkt in live cinema voorstellingen en installaties. De rol van de media en ons geheugen worden hierin onderzocht en bevraagd.

Geen opmerkingen: