HOOGTIJ#47

Tijdens Hoogtij#47, presenteert de galerie van Noordwal 117 het werk van Romana Siemons, Barbara de Morree en Amber Toorop.

"Le Flaneur 3", 2016 | Romana Siemons (1990)

In het werk van Romana Siemons ontstaat een combinatie van realiteit, haar omgeving en haar rol als ontwerper. Hierin staan observatie en herinterpretatie centraal. In de reeks “Le Flaneur” maakt ze collages en patronen die een reflectie tonen van wat ze ziet als ze rondloopt.

Foto: Romana Siemons"Verhalen van meneer Prawar", 2016 | Barbara de Morree (1989)
Wie zijn die onbekende voorbijgangers die je iedere dag tegenkomt op straat, in de winkel of in de trein? Welke verhalen dragen ze bij zich? Welke avonturen hebben ze beleefd en waar dromen ze van?
Dit zijn de vragen die Barbara motiveren als beeldmaker. Door mensen te ontmoeten en door zich te verdiepen in de levensverhalen van anderen komen haar projecten tot stand. Het project dat geëxposeerd zal worden tijdens Hoogtij ontstond in het restaurant van de Hema.Foto: Barbara de Morree


G’lijk weleer, mijn lieve schat, 2015| Amber Toorop (1989)
De manier waarop mensen zich verbonden voelen met een thuis komt vaak terug in het werk van Amber. Door archiefmateriaal met haar eigen fotografie te combineren of in een andere context te plaatsen, creëert ze nieuwe betekenissen.
In Nederland wonen vier generaties Indo’s, die gekenmerkt worden door een sterke eigen identiteit. De eerste verlangt sinds haar migratie naar het moederland en de vierde heeft nog een rijke geschiedenis te formuleren. Als groep voelt men een sterke verbondenheid, maar wanneer naar hun culturele wortels wordt gevraagd lijkt het moeilijk om Nederlands-Indië te herinneren. Amber startte haar eigen zoektocht naar het land dat hen bindt, maar waarheen niet meer wedergekeerd kan worden.

Foto: Amber Toorop

Geen opmerkingen: