Deze week heeft de Vereniging Noordwal de sleutels van het pand aan de Noordwal 117, waar zij de afgelopen 9 jaar gevestigd was, aan de Gemeente Den Haag overhandigd. Het pand is nu gesloten. De Gemeente heeft immers besloten om een nieuwe bestemming aan het pand te geven; in plaats van een kunstcentrum en ateliercomplex komen er kluswoningen. Den Haag verliest hiermee een plek, in het hart van de stad, die veel mogelijk heeft gemaakt op het gebied van kunst- en cultuuractiviteiten, een locatie waar jonge kunstenaars, musici, dansers, ontwerpers en andere creatievelingen uit binnen en -buitenland konden experimenteren, ideeën uitwisselen, samenwerken en hun werk presenteren middels exposities, performances, concerten, voorstellingen en festivals.
 
De vereniging is echter niet opgeheven en is in overleg met diverse partijen om een nieuwe geschikte locatie te proberen te vinden om haar activiteiten te kunnen continuëren. Wij hopen dat alle positieve energie, enthousiasme en dynamiek van de huidige groep niet verloren gaat en dat we spoedig een alternatieve locatie weten te vinden. Alle hulp is hierbij welkom. Op het moment van het sluiten van de deuren van het pand aan de Noordwal bestaat de groep uit de volgende personen: Amber Toorop, Romana Siemons, Remco Osorio Lobato, Lucia Contreras, Barbara de Morree, Verena Blok, Majda Vidakovic, Niels Bierens, Iraas Korver, Louis van Iterson, Bjorn Barendse, Zaddik Gentille Francis, Kim Slagter, Medhi Walerski, Roos Laan, Karien Heijtlager, Farah Rahman, Aurimas Bavarskis, Wen Chin Fu en Gaby Felten.

Voor nu willen we iedereen bedanken die het potentiëel en immateriële waarde van de vereniging en het pand heeft ingezien en vertrouwen in onze huidige groep heeft laten blijken, net als alle mensen die ons tijdens de moeilijkere tijden hebben gesteund. Ook willen wij onze mede-wijkbewoners bedanken voor de vele uitingen van steun en het waarderen van onze aanwezigheid, alsook ons publiek en alle kunstenaars die voor de Noordwal 117 als expositieruimte of podium hebben gekozen.
Jullie horen van ons zodra er nieuws is. 

Bedankt en tot gauw.

   Geen opmerkingen: